Onze expertise

Veel mensen hebben schulden en dat is niet altijd een probleem. Zo is een lening voor de aanschaf of bouw van een huis ook een schuld. Schulden worden pas een probleem wanneer je niet meer je rekeningen kan betalen. Dit heet schuldoverlast. Je kan zelf iets aan je schuldenoverlast doen.

Schulden overlast is een stijgend probleem waarbij men zich vaak schaamt en niet snel hulp zoekt. Als je er niet in slaagt om je schulden zelf te regelen, zet dan toch snel mogelijk de stap naar professionele hulp. Deze hebben een zwijgplicht en zullen je altijd in discretie helpen om weer uit de schulden overlast te komen.

Uit de schulden overlast komen?
Vraag professionele hulp.

U heeft vragen, wij hebben antwoorden

Wat kan een schuldeiser doen?

De schuldeiser heeft twee verschillende opties om een schuld te proberen innen. Deze opties zijn:

  • Minnelijke invordering: De schuldeiser laat vaak een gerechtsdeurwaarder, advocaat of incassobureau het werk doen. Deze kunnen mogelijk, aanmaningsbrieven sturen, huisbezoek komen doen en je contacteren via telefoon.  Een minnelijke invordering staat de schuldeiser niet toe om beslag te nemen op je eigendom of loon.
  • Gerechtelijke invordering: Indien je een gerechtelijke invordering krijgt is de schuildeiser naar de rechtbank gestapt. De rechter kan de toestemming geven om beslag te laten leggen op zaken zoals je huis, je loon of andere bezittingen. In dit geval zal een gerechtsdeurwaarder het beslag uitvoeren. Soms bestaat de kans dat een schuldeiser meteen overgaat tot een gerechtelijke invordering zonder de vonnis van een rechter.

Hoe kan je zelf iets doen aan je schulden?

  • Analyseer je problemen: Probeer de oorsprong van je problemen te achterhalen. Waar komen je schulden vandaan? Wat is de oorzaak? Door dit te achterhalen kan je werken aan het vermijden van deze schulden.
  • Maak een overzicht van je inkomsten en uitgaven: Door een overzicht te maken van je inkomsten en uitgaven krijg je een duidelijk en overzichtelijk beeld van al je geld. Zo kan je aanduiden waar je op kan besparen of waar je meer geld kan uit halen. Probeer ook een budgetplan op te stellen. Probeer niet meer uit te geven dan wat je bezit.
  • Vraag een afbetalingsplan aan de schuldeiser: Vraag aan je schuldeiser of deze met jou een afbetalingsplan wilt opzetten. Hierbij vraag je aan je schuldeiser om een plan waarbij je maandelijks een bepaald aantal afbetaalt om zo geleidelijk aan je schulden af te betalen.
  • Vraag hulp aan een budgetbeheerder: Indien je er niet in slaagt om je schulden af te lossen of je schuldeiser wil geen afbetalingsplan regelen, dan kan je best hulp vragen aan een budgetbeheerder. Ons team van experts hebben jaren van ervaring met het beheren van allerlei soorten budgetten. Aarzel vooral niet om hulp te vragen voor het beheren van je budget, contacteer ons.

Wat moet je doen als je schulden hebt?

Schulden zijn heel vaak voorkomend. Bijna iedereen heeft schulden. Een lening voor een huis is namelijk ook een schuld. Pas wanneer je je schuld niet kan terug betalen is het een probleem en spreekt men van schuldoverlast. In dat geval kan je best professionele hulp zoeken. Dit is waar Profius je kan helpen. Contacteer ons met je vraag en ons team van experts zullen jouw geval uitgebreid bestuderen en analyseren om je vervolgens zo goed mogelijk te helpen.

Aarzel niet om contact op te nemen met ons en vraag om hulp.

Hoe kunnen wij u helpen?

Ons team van experts staat paraat om je te helpen met al je vragen of problemen. Aarzel niet om contact op te nemen met Profius zodat wij jou kunnen helpen. Weet je niet hoe je je schuldprobleem moet aanpakken? Heb je problemen met het opstellen van je budget? Vraag raad aan onze experts die ervaring hebben met allerlei situaties en budgetten. Zij kunnen jou helpen om van je schulden te verlost worden.

Contacteer ons vandaag en wordt verlost van je schulden.

Heeft u andere vragen?
Wacht niet langer en vraag onze hulp.

Deze mensen hebben wij reeds kunnen helpen

Onze experts helpen u uit de schulden

Heb je hulp nodig met je schulden? Onze experts kunnen je helpen. Laat je gegevens hier achter en we contacteren je zo spoedig mogelijk.