Rechtstakken

Rechtstakken

arbeids-sociaalrecht

Arbeids- en sociaalrecht

Alle werkgevers en werknemers hebben te maken met het arbeidsrecht. Het arbeidsrecht verandert bovendien continu. Actuele kennis van het arbeidsrecht is daarom noodzakelijk voor u. Samenwerking met ervaren arbeidsrechtspecialisten is essentieel. De tijd dat elke advocaat arbeidsrecht “er een beetje bij deed” is definitief voorbij.

factuur-invordering

Factuur invordering

Deze tijden van economische laagconjunctuur, kredietcrisis en dalende aandelenkoersen zijn voor vele bedrijven op z’n zachtst gezegd problematisch. De liquiditeit en rendabiliteit van de onderneming komen in het gedrang en van een normale werking van het bedrijf is geen sprake meer.

handels-en-vennootschapsrecht

Handels- en vennootschapsrecht

Het handels- en vennootschapsrecht omvat vele materies, gaande van eenvoudige geschillen waarbij handelaars betrokken zijn tot ingewikkelde vennootschapsrechtelijke constructies. Ondernemen en ‘het recht’ zijn immers zéér nauw met elkaar verweven.

aannemingsrecht-en-bouwrecht

Aannemingsrecht en bouwrecht

Wij bieden juridische dienstverlening aan zowel particulieren (bouwheren) als aan ondernemingen ( aannemers) inzake aannemingsrecht en bouwrecht.

verzekering_compressed

Verzekering

De wettelijk verplichte autoverzekering, de rechtsbijstandsverzekering, de familiale verzekering, de brandverzekering, de ziekte- en invaliditeitsverzekering, de gewaarborgde inkomensverzekering, de arbeidsongevallenverzekering en verzekering uitbating zijn alom gekend.

onroerend-goed

Onroerend goed

Bij koop of huur van onroerend goed staat vaak veel op het spel. Als specialisten in vastgoedrecht kennen wij de regels. Bij Profius Advocaten beschikken wij over een zeer grondige kennis op het vlak van koop / verkoop van woningen, winkels, horeca- en kantoorruimtes, bouwgrond enzovoort. Maar ook over huur en verhuur daarvan.

verkeersrecht

Verkeersrecht

Is uw rijbewijs ingetrokken, wordt u beschuldigd van rijden onder invloed van alcohol, het veroorzaken van een verkeersongeval, het plegen van vluchtmisdrijf of het begaan van een snelheidsovertreding?